REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karí (curry) koření – ostré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.


Ingredience:
45 %kardamomu
14 %černého pepře
11 %hřebíčku
11 %kmínu
10 %skořice
3 %muškátového oříšku
3 %muškátového květu
3 %chilli koření

Postup:

1. Jednotlivé druhy koření rozdrtíme v hmoždíři případně použijme již z výroby připravené koření v pomleté variantě
2. Ingredience navážíme v přesně daném, výše uvedeném, poměru
3. Všechno koření důkladně promícháme, nespotřebované uchováváme v dobře uzavřené dóze ve tmě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy