REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karí (curry) koření – jemné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.


Ingredience:
33 %kardamomu
33 %skořice
12 %kmínu
11,5 %hřebíčku
5 %muškátového květu
3 %muškátového ořechu
2,5 %kurkumy

Postup:

1. Jednotlivé druhy koření rozdrtíme v hmoždíři případně použijme již z výroby připravené koření v pomleté variantě
2. Ingredience navážíme v přesně daném, výše uvedeném, poměru
3. Všechno koření důkladně promícháme, nespotřebované uchováváme v dobře uzavřené dóze ve tmě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy