REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koření pěti vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou.


Ingredience:
1 dílfagary (sečuánského pepře)
1 dílbadyánu
1 dílfenyklu
1 dílhřebíčku
1 dílskořice

Postup:

1. Veškeré ingredience podrtíme nebo rozemeleme
2. Promícháme stejné díly badyánu, sečuánského pepře, fenyklu, hřebíčku a skořice
3. Směs aplikujeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Někdy se při přípravě koření pěti vůní ještě do směsi přimíchává zázvor a kardamom.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy