Ochucená sůl skvělá na ochucení masa před pečením či grilováním. Vhodná také na nakládání masa především hovězího, ale i vepřového či kuřecího, nebo ryb.
Ingredience:
120 g | černého pepře |
120 g | hrubé soli |
20 g | tymiánu |
25 ks | nadrcených kuliček jalovce |
2 ks | stroužky česneku |
pár kapek grappy nebo červeného vína | |
uzavíratelná skleněné dóza |
Postup:
- V hmoždíři roztlučte 120 g černého pepře a 120 g hrubé soli, stranou nasekejte 2 stroužky česneku a přidejte 20 g tymiánu a 25 nadrcených kuliček jalovce.
- Zakapejte pár kapkami grappy nebo červeného vína.
- Smíchejte se solí a před použitím nechte týden uležet v hermeticky uzavřené skleněné dóze.
Tato sůl musí zůstat stále vlhká! Pokud by se vysoušela, opět přidejte pár kapek grappy nebo červeného vína.
Poznámka:Recept k článku: Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!