V Japonsku se toto koření používá téměř na každé jídlo.
Ingredience:
4 lžičky | chilli koření v prášku |
2 lžičky | sezamových semínek mírně opražených na sucho |
2 lžičky | mořské soli |
1 lžička | sušené nastrouhané pomerančové kůry |
1 lžička | nakrájené mořské řasy Nori |
1 lžička | sečuánského pepře |
1 lžička | máku |
Postup:
1. Nejlépe v hmoždíři rozdrtíme veškeré koření na hrubo (můžeme použít i elektrický mlýnek na koření) 2. Pak koření přesypeme do sklenice s uzávěrem a skladujeme na suchém a temném místě.
Poznámka:Nori nejvyšší kvality pochází z Japonska. Tato řasa roste na sítích v pobřežních vodách a zralá se sbírá za odlivu ručně nebo nasávacím čerpadlem. Nori se po vylovení jemně naseká na hustou kaši a suší se na slunci na tenké listy na bambusových rohožích.