REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Togarashi pepř

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V Japonsku se toto koření používá téměř na každé jídlo.


Ingredience:
4 lžičkychilli koření v prášku
2 lžičkysezamových semínek mírně opražených na sucho
2 lžičkymořské soli
1 lžičkasušené nastrouhané pomerančové kůry
1 lžičkanakrájené mořské řasy Nori
1 lžičkasečuánského pepře
1 lžičkamáku

Postup:

1. Nejlépe v hmoždíři rozdrtíme veškeré koření na hrubo (můžeme použít i elektrický mlýnek na koření) 2. Pak koření přesypeme do sklenice s uzávěrem a skladujeme na suchém a temném místě.

Poznámka:

Nori nejvyšší kvality pochází z Japonska. Tato řasa roste na sítích v pobřežních vodách a zralá se sbírá za odlivu ručně nebo nasávacím čerpadlem. Nori se po vylovení jemně naseká na hustou kaši a suší se na slunci na tenké listy na bambusových rohožích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy