Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava kořenících past a směsí, tekuté koření


Adžika

Adžika výborně doplní pokrmy z mletého masa, také jídla vegetariánská, jako např. zeleninové karbanátky nebo sójové maso. Nejlépe se však hodí na steaky, hamburgery, grilované kotlety, ale také ke kuřeti, hovězímu nebo jehněčímu masu a rybám. Někdy se dává i do omáček a polévek.

Barbecue směs

Tato francouzská barbecue směs dodá grilovaným masům příjemnou kořeněnou chuť.

Česká bylinková pasta

Šťáva z půlky citrónu smíchaná s nasekanými bylinkami a kořením.

Česneko-zázvorová pasta

Nastrouhaný česnek smíchaný v poměru 1:1 se zázvorem, pasta skvělá do omáček, zeleninových nebo i masových směsí, pod maso apod.

Česneková pasta

Prolisovaný česnek smíchaný s rozpuštěným tukem.

Česneková pasta II.

Prolisovaný česnek smíchaný s tukem.

Česneková pasta na uskladnění

Pasta ze stroužků česneku a rajčat, dochucená solí. Vhodné využití česneku, který má skvrnky. Takto upravená česneková pasta vydrží i několik let.

Česneková pasta s bazalkou

Česneková pasta namíchaná z rozmačkaného česneku, soli, oleje a listů bazalky, vhodná na grilované jehněčí maso.

Domácí Harissa

Harissa je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe se používá téměř ke všem jídlům.

Feferonková pasta na potírání masa

Pikantní pasta vhodná na potírání masa určeného k pečení.

Harissa

Je nedílnou součástí mnoha arabských specialit. Skvěle chutná jako doplněk k jehněčímu masu nebo ke kuskusu. Hodí se také při pečení nebo grilování ryb, do omáček, k dušené zelenině.

Houbová pasta II.

Tato pasta slouží k ochucení polévek, omáček, těstovin, jako příloha k masu, klobáse atd. Vydrží rok do příští houbařské sezóny. Jde o velkého pomocníka do kuchyně, kterého si můžete vyrobit doma sami z nasbíraných hub a dalších surovin.

Houbová tresť

Skvělé využití odřezků a kousků škaredších částí hub, které jinak neumíme použít. Skvěle se hodí jako koření do polévek, omáček a na minutky.

Karí pasta

Karí pasta je pastózní směs koření, bylinek, chilli papriček promíchaná s olejem a vinným octem. Je vhodná k přípravě pokrmů vycházejících z asijských receptur, hodí se k rybě, rýži i zelenině. Kari pasta má netradiční chuť, kterou si oblíbí zejména milovníci orientálních jídel.

Klasická bylinková směs

Zajímavé aroma a skvělou chuť dodá grilovaným masům tato bylinkové směs připravená z dobromysli, bazalky, rozmarýnu, tymiánu, máty peprné, šalvěje, pepře, česneku a oleje.

Křenová pasta

Očištěný křen rozmixovaný s olejem, cukrem, octem a solí, zředěný trochou vody. Tato pasta je skvělá jako polotovar k dalšímu zpracování, vhodná je na přípravu omáček, marinád …, nebo do ní můžeme přímo nakládat maso na pečení či grilování.

Libečkové “Maggi” – polévkové ochucovadlo

V lednici skladované falešné “Maggi” vydrží dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.

Mangoldové pesto

Zelené listy mangoldu jsou známé pro svou charakteristicky jemnou chuť a používají se třeba při přípravě polévek, salátů, slaných koláčů, ovocných šťáv nebo právě pesta, které si můžete vyrobit podle tohoto receptu.

Pasta z bylinek

Jeden ze způsobů, jak konzervovat bylinky na zimu. Takto připravenou pastu používáme na dochucování pokrmů po celou zimu, pasta vydrží až 6 měsíců!

Pepřovo-citronová sůl v oleji

Mořská sůl ochucená nastrouhanou pomerančovou kůrou, zeleným pepřem a olivovým olejem. Tato pepřovo-citronová sůl je vhodná na dochucování pečených pokrmů.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.