Tato francouzská barbecue směs dodá grilovaným masům příjemnou kořeněnou chuť.
Ingredience:
2-3 lžíce | cibulové a česnekové šťávy |
1 lžíce | nasekaných listů dobromysli |
1 lžíce | nasekaných listů koriandru |
1 lžíce | nasekaných listů šalvěje |
1 lžíce | nasekané celerové natě |
1 lžíce | hrubozrnné soli |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | mletého hřebíčku |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | glutasolu |
1/2 lžičky | prášku z hořčičného semínka |
1/2 lžičky | mletého nového koření |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
1/2 lžičky | chilli koření |
1/4 lžičky | nastrouhaného muškátového oříšku |
Postup:
1. Listy bylinek opláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nasekáme nadrobno, stejně tak celerovou nať, nasekané listy ještě podrtíme v hmoždíři
2. Koření spolu smícháme, přidáme nasekané bylinky a glutasol
3. Nakonec do směsi vmícháme cibulovou a česnekovou šťávu
4. Barbecue směs vetřeme do masa připraveného na grilování a dále postupujeme dle příslušných receptur (buď maso necháme v lednici marinovat, nebo ho ihned grilujeme na dobře rozpáleném grilu).
Glutasol – Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje. Proto se může používat i při nakládání masa.