REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková pasta s bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česneková pasta namíchaná z rozmačkaného česneku, soli, oleje a listů bazalky, vhodná na grilované jehněčí maso.


Ingredience:
4 ksstroužky česneku
3 hrstičerstvých lístků bazalky
1/2 šálkurostlinného oleje
1-2 lžičkysoli

Postup:

1. Česnek oloupeme, rozmačkáme a vložíme do misky
2. Přidáme sůl a lístečky bazalky, po troškách přidáváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémová pasta
3. Touto pastou silně potřeme maso připravené na grilování.

Doporučení:

Práci si můžeme usnadnit, když pastu připravíme pomocí tyčového mixéru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy