REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenová pasta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěný křen rozmixovaný s olejem, cukrem, octem a solí, zředěný trochou vody. Tato pasta je skvělá jako polotovar k dalšímu zpracování, vhodná je na přípravu omáček, marinád …, nebo do ní můžeme přímo nakládat maso na pečení či grilování.


Ingredience:
500 gkřenu
80 gcukru
1,5 dloleje
3 lžíceocta
2 lžičkysoli
voda dle potřeby

Postup:

1. Očištěný křen nakrájíme na menší kousky a s ostatními přísadami ho rozmixujeme na kaši
2. Hustou směs mírně rozředíme vodou, aby jsme získali hmotu kašovité konzistence
3. Skleničky naplněné křenovou pastou důkladně uzavřeme víčky a uložíme v chladnu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy