REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová sterilovaná směs pod maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto směs můžeme použít například pod maso, nebo ji promícháme s opečenými kousky masa a máme v zimních měsících chutnou směs na topinky.


Ingredience:
1 kghub (nejlépe směs hřibovitých a holubinky)
500 gpaprik
500 grajčat
250 gzelených fazolek
250 gcibule
100 gkečupu
4 lžíceworchestrové omáčky
2 ksfeferonky
voda
pepř
olej
sůl
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky nebo kostičky, rajčata spaříme a oloupeme nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kostičky, papriku na proužky 2. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme všechny nakrájené suroviny, osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a dusíme na mírném plameni do měkka, občas promícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu hrnce
3. Fazolky omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na 3-4 cm kousky a dáme povařit do mírně osolené vody
4. Uvařené a okapané fazolky přidáme ke směsi, nalijeme, kečup, ochutíme worchesterem, případně dosolíme a chvilku ještě podusíme
5. Teplou směs nalijeme do skleniček, na vrchu každou zakápneme olejem, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Autor fotografie i receptu: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy