REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová sterilovaná směs pod maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto směs můžeme použít například pod maso, nebo ji promícháme s opečenými kousky masa a máme v zimních měsících chutnou směs na topinky.


Ingredience:
1 kghub (nejlépe směs hřibovitých a holubinky)
500 gpaprik
500 grajčat
250 gzelených fazolek
250 gcibule
100 gkečupu
4 lžíceworchestrové omáčky
2 ksfeferonky
voda
pepř
olej
sůl
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky nebo kostičky, rajčata spaříme a oloupeme nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kostičky, papriku na proužky 2. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme všechny nakrájené suroviny, osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a dusíme na mírném plameni do měkka, občas promícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu hrnce
3. Fazolky omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na 3-4 cm kousky a dáme povařit do mírně osolené vody
4. Uvařené a okapané fazolky přidáme ke směsi, nalijeme, kečup, ochutíme worchesterem, případně dosolíme a chvilku ještě podusíme
5. Teplou směs nalijeme do skleniček, na vrchu každou zakápneme olejem, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Autor fotografie i receptu: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy