REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečenáče z hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velké plátky hub obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, vychladlé naplněné do zavařovacích skleniček a zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.


Ingredience:
500 g a vícevelkých, tvrdých, masitých hub
mouka, strouhanka a vejce na obalení
voda nebo mléko
sůl
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
7 lziccukru
3 lžičkysoli
Koření na jednu sklenici o objem 0,5 l:
4 kscelé pepře
2 kskuličky nového koření
1/2 ksbobkového listu
1 ksplátek cibule

Postup:

1. Houby očistíme, nakrájíme na opravdu velké plátky, které osolíme a obalíme je v mouce, mírně osoleném vejci rozšlehaném v troše vody nebo mléka a strouhance, usmažíme je dozlatova
2. Svaříme vodu s kořením, solí, cukrem a octem
3. Vychladlé řízky naskládáme do zavařovací sklenice, ne moc na těsno, zalijeme je mírně prochladlým nálevem
4. Do sklenice vložíme ještě pepř, nové koření, bobkový list a plátek cibule
5. Důkladně uzavřeme víčkem a rexujeme (sterilujeme) 20 minut na 80 °C od bodu varu.

Poznámka:

Recept nám pověsila na profil facebooku paní Alena Honková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy