REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečenáče ze sírovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sírovec když je mladý (nůž musí lehce zajet do plodnice jako do másla) je chutný, měkký. Starší plodnice pak ale neuvaříte ani po dlouhém vaření. Nejčastěji se používá v kuchyni předem povařený, obalený v trojobalu jako řízek. Chutný je na kari se smetanou, nebo se hodí do salátů, atd. Vyzkoušejte z něj chutné, pikantní pečenáče.


Ingredience:
2000 gmladého sírovce
500 gcibule
1 lžícePodravky
hladká mouka
strouhanka
mléko
vejce
olej
sůl
Na nálev:
klasické Deko uvařené dle návodu
okořeněné kouskem feferonky
snítka estragonu
snítka kopru

Postup:
  1. Sírovec nakrájíme na zhruba 1 cm plátky, vložíme do hrnce s vodou, kterou ochutíme lžící Podravky a vaříme do měkka, uvařené plátky při napíchnutí sklouznou z vidličky
  2. Plátky necháme okapat a obalíme v klasickém trojobalu
  3. Upečeme dozlatova na oleji z obou stran a necháme vychladnout
  4. Plníme do skleniček, proložíme kousky cibule. Pozor !! – neplníme až po okraj, řízky si natáhnout lák a zvětší objem
  5. Řízky ze sírovce ve sklenicích zalijeme vychladlým lákem a necháme chvíli odstát, až se lák vsákne do řízků, znovu dolijeme lák, aby byly řízky ponořené, zatáhneme víčka a sterilujeme, 20 minut při 90 C
  6. Vychladlé pečenáče uložíme na chladné místo, pokud je dříve nespotřebujeme, vydrží v chladu až rok.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy