REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z podzimních hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Některé podzimní druhy hub jsou chuťově vynikající, vhodné jak na omáčky, tak na výrobu různých míchaných salátů spolu se zeleninou, které podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.


Ingredience:
500 gčirůvky dvoubarvá nebo směs vyjmenovaných druhů
150 gcibule
120 gmrkve
50 gkřenu
Na nálev:
3 dlvody
1,5 dlocta
2 lžícecukru
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
2 kshřebíčky
1 ksbobkový list
Ostatní:
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Houby očistíme, mladé plodnice povaříme celé, větší nakrájíme v mírně osolené vodě
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a křen na kolečka
  3.  Z uvedených surovin uvaříme lák
  4. Do sklenice střídavě naskládáme houby, cibuli, mrkev, křen
  5. Vše zalijeme vařícím nálevem, uzavřeme a necháme v chladu 2 dni rozležet
  6. Podáváme jako přílohu k uzeninám a masitým pokrmům.
Doporučení:

Doporučené druhy jsou čirůvka dvoubarvá, čirůvka fialová, čirůvka zamlžená nebo strmělka mlženka.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy