REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z hub, paprik a cibule – sterilovaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaný hotový houbový salát nastavený paprikou a cibulí, skvělý například jako příloha především k pečeným či grilovaným masům.


Ingredience:
1,5 kghub (nejlépe směs tvrdších hub)
1,2 kgcibule
1 kgbarevných (masitých) paprik
osolená voda na povaření hub
vhodné zavařovací sklenice s víčky
Na nálev:
2,5 lvody
0,5 locta
250-300 gcukru
50-60 gsoli
12-15 kskuliček nového koření
12-15 kskuliček černého pepře
4-5 ksbobkových listů

Postup:
  1. Na menší kusy rozkrájené očištěné houby povaříme 10 minut v mírně osolené vodě, pak je propláchneme pomocí sítka pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
  2. Na hrubší proužky rozkrájíme papriky zbavené jadřinců a stopek
  3. Oloupené cibule nakrájíme na silnější kolečka, ta ještě přepůlíme
  4. Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přidáme cukr a sůl, koření, vše přivedeme k varu, nasypeme připravené papriky, vaříme krátce, tak 5 minut, pak hrnec sundáme ze zdroje tepla
  5. Do horkého nálevu k paprikám ihned nasypeme cibuli, zamícháme, necháme mírně vychladnout
  6. Jakmile nálev mírně prochladne, nasypeme do něj povařené, propláchnuté a okapané houby, vše v hrnci opatrně zamícháme
  7. Houbový salát rozdělíme do jednotlivých zavařovacích sklenic vymytých horkou vodou, důkladně uzavřeme víčky
  8. Sterilujeme při 90 °C tak 35 až 40 minut, ne déle, aby jsme houby nerozvařili.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy