REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z grilovaných paprik II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tenhle opravdu chutný salát používáme masité červené papriky, jsou nejlepší. Jedná se o papriky ugrilované na roštu grilu, případně v troubě a pak naložené v ochuceném olivovém oleji.


Ingredience:
1 kgčervených masitých paprik
4 ksstroužky česneku
citronová šťáva
olivový olej
pepř
sůl
(hoblinky sýra a nasekané bylinky)

Postup:

1. Papriky rozložíme na gril a zvolna grilujeme až se na paprikách nafoukne tenká slupka (nemáme-li gril, nebo je škaredě, můžeme je i upéci v troubě, papriky rozložíme v troubě na mřížku a pod ně dáme plech, aby kapající voda nekapala do trouby)
2. Měkké papriky dáme do igelitového pytlíku, zabalíme do utěrky a necháme 20 minut zapařit (tento způsob nám usnadní stáhnutí slupky z paprik)
3. Papriky stáhneme ze slupky, rozkrojíme a vyndáme jádřince, nakrájíme je na proužky 0,5 cm velké, pak papriky zastříkneme citronovou šťávou
4. Přidáme drcený česnek, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem, promícháme
5. Salát dáme vychladit, podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako samostatný chod s pečivem, jako lehkou večeři.

Doporučení:

Papriku můžeme nechat i v celku a při podávání posypat hoblinkami dobrého sýra a nasekanými bylinkami.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy