Na tenhle opravdu chutný salát používáme masité červené papriky, jsou nejlepší. Jedná se o papriky ugrilované na roštu grilu, případně v troubě a pak naložené v ochuceném olivovém oleji.
Ingredience:
1 kg | červených masitých paprik |
4 ks | stroužky česneku |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
(hoblinky sýra a nasekané bylinky) |
Postup:
1. Papriky rozložíme na gril a zvolna grilujeme až se na paprikách nafoukne tenká slupka (nemáme-li gril, nebo je škaredě, můžeme je i upéci v troubě, papriky rozložíme v troubě na mřížku a pod ně dáme plech, aby kapající voda nekapala do trouby)
2. Měkké papriky dáme do igelitového pytlíku, zabalíme do utěrky a necháme 20 minut zapařit (tento způsob nám usnadní stáhnutí slupky z paprik)
3. Papriky stáhneme ze slupky, rozkrojíme a vyndáme jádřince, nakrájíme je na proužky 0,5 cm velké, pak papriky zastříkneme citronovou šťávou
4. Přidáme drcený česnek, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem, promícháme
5. Salát dáme vychladit, podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako samostatný chod s pečivem, jako lehkou večeři.
Papriku můžeme nechat i v celku a při podávání posypat hoblinkami dobrého sýra a nasekanými bylinkami.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek