Houby povařené s kečupem, paprikou, cukrem … tato čalamáda je skvělá na špagety, jako omáčka na maso apod.
Ingredience:
1 kg | hub |
600 g | žluté nebo červené papriky |
450 g | sladkého kečupu |
450 g | ostrého kečupu |
200 g | cibule |
200 ml | oleje |
200 ml | octa |
2 lžíce | soli |
5 lžic | cukru |
Postup:
- Připravenou očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu krátce podusíme spolu s ostatními ingrediencemi kromě hub, stačí zhruba 5 minut
- Do směsi přidáme očištěné, na kostičky nakrájené houby a společně vše dusíme dalších 15 minut
- Horkou čalamádu plníme do připravených vyvařených sklenic, pevně zavíčkujeme a obrácené dnem vzhůru necháme vychladnout.
Můžeme ji i sterilovat, pak zavařujeme 15 minut při teplotě 85 °C!