Velmi pikantní pasta, lze ji použít s kombinací s masem na houbové toasty, samotně mazat na topinky nebo použít jako základ pod maso. Z uvedené dávky vyrobíte 13-15 skleniček od dětské přesnídávky.
Ingredience:
2 kg | hub |
6 ks | cibulí |
2 ks | kostky masoxu |
1 ks | rajského protlaku |
1/2 skleničky | thajské omáčky Kimball s chilli a česnekem |
1 lžička | tymiánu |
olej | |
sůl |
Postup:
- Houby pokrájíme na jemno společně s cibulí a dusíme je na oleji, za stálého míchání, doměkka až se vydusí přebytečná voda a houby jsou měkké
- Ztlumíme oheň a vlijeme rajský protlak, omáčku Kimball (velmi pikantní s chilli a česnekem, lze nahradit i jinou thajskou omáčkou)
- Přidáme 2 kostky masoxu, tymián a vaříme na mírném ohni, za stálého míchání, 15 minut až bude omáčka hustá
- Horkou omáčku vlijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.
Autor: Dalibor Marounek