REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová pasta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi pikantní pasta, lze ji použít s kombinací s masem na houbové toasty, samotně mazat na topinky nebo použít jako základ pod maso. Z uvedenédávky vyrobíte 13-15 skleniček od dětské přesnídávky.


Ingredience:
2 kghub
6 kscibulí
2 kskostky masoxu
1 ksrajského protlaku
1/2 skleničkythajské omáčky Kimball s chilli a česnekem
1 lžičkatymiánu
olej
sůl

Postup:

1. Houby pokrájíme na jemno společně s cibulí a dusíme je na oleji, za stálého míchání, doměkka až se vydusí přebytečná voda a houby jsou měkké
2. Ztlumíme oheň a vlijeme rajský protlak, omáčku Kimball (velmi pikantní s chilly a česnekem, lze nahradit i jinou thajskou omáčkou)
3. Přidáme 2 kostky masoxu, tymián a vaříme na mírném ohni, za stálého míchání, 15 minut až bude omáčka hustá
4. Horkou omáčku vlijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy