REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly jako pečenáče v nálevu z vinného octa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bedla je jedna z mála hub, která je velmi chutná upravená v pikantním  nálevu s vinným octem jako pečenáče. Podobně lze třeba ještě naložit muchomůrky růžovky, či sírovce.


Ingredience:
1 košíkbedel
6 ksvajec
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
2 dlmléka
snítky estragonu
hladká mouka
strouhanka
mléko
olej
sůl
Na nálev:
3 lvody
1 lbílého vinného octa
4 lžícecukru
2 lžícehořčičného semínka
1 lžícesoli
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček celého pepře
2 ksbobkové listy
Ostatní:
vhodné zavařovací sklenice s víčky

Postup:
  1. Bedly nakrájíme podle velikosti na kousky, které se nám vejdou do 0,7 l sklenice
  2. Plátky hub osolíme, obalíme v klasickém trojobalu, hladká mouka, vejce rozšlehaná s mlékem, strouhanka
  3. Obalené bedly opečeme dozlatova z obou stran, necháme vychladnout
  4. Na dno každé sklenice dáme pár koleček cibule, narovnáme řízky z bedel, proložíme proužky papriky, přidáme snítku estragonu
  5. Z uvedených surovin uvaříme lák, vaříme 10 minut
  6. Zalijeme teplým scezeným lákem, chvíli počkáme, lák se vsákne do strouhanky a řízky nabudou, proto neskládáme řízky těsně vedle sebe, lák by se vsáknul do řízků a pečenáče by byli bez láku, necháme prostor, dolijeme lák, sklenice zavíčkujeme
  7. Zavařujeme 30 minut při 90 °C.
Doporučení:

Takto upravené bedly vydrží až rok pokud je dříve nezkonzumuje.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy