REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly jako pečenáče v nálevu z vinného octa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bedla je jedna z mála hub, která je velmi chutná upravená v pikantním  nálevu s vinným octem jako pečenáče. Podobně lze třeba ještě naložit muchomůrky růžovky, či sírovce.


Ingredience:
1 košíkbedel
6 ksvajec
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
2 dlmléka
snítky estragonu
hladká mouka
strouhanka
mléko
olej
sůl
Na nálev:
3 lvody
1 lbílého vinného octa
4 lžícecukru
2 lžícehořčičného semínka
1 lžícesoli
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček celého pepře
2 ksbobkové listy
Ostatní:
vhodné zavařovací sklenice s víčky

Postup:
  1. Bedly nakrájíme podle velikosti na kousky, které se nám vejdou do 0,7 l sklenice
  2. Plátky hub osolíme, obalíme v klasickém trojobalu, hladká mouka, vejce rozšlehaná s mlékem, strouhanka
  3. Obalené bedly opečeme dozlatova z obou stran, necháme vychladnout
  4. Na dno každé sklenice dáme pár koleček cibule, narovnáme řízky z bedel, proložíme proužky papriky, přidáme snítku estragonu
  5. Z uvedených surovin uvaříme lák, vaříme 10 minut
  6. Zalijeme teplým scezeným lákem, chvíli počkáme, lák se vsákne do strouhanky a řízky nabudou, proto neskládáme řízky těsně vedle sebe, lák by se vsáknul do řízků a pečenáče by byli bez láku, necháme prostor, dolijeme lák, sklenice zavíčkujeme
  7. Zavařujeme 30 minut při 90 °C.
Doporučení:

Takto upravené bedly vydrží až rok pokud je dříve nezkonzumuje.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy