REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

srnec, jelen

Barevné srnčí nudličky

Dušené srnčí maso na cibulovém základě spolu se žampiony, zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Houbovou nádivkou plněné jelení závitky

Plátky jelení kýty pokladené nádivkou z hub, rohlíků, vyšlehaných žloutků a dalších ingrediencí, zamotané do závitků a plátků slaniny, zprudka ze všech stran opečené a pak podušené podlité červeným vínem.

Jelen s jablky

Nudličky z jelení kýty opečené na oleji, podušené ve vývaru a červeném víně spolu s jablky.

Jelení (daňčí) kýta po staročesku

Vykostěná jelení (daňčí, mufloní) kýta prošpikovaná slaninou a potřená utřeným česnekem se solí a zázvorem, upečená do měkka.

Jelení kostky na pepři a černém pivu v pomalém hrnci

Kostky jeleního masa naložené ve směsi tří druhů pepře, zvolna dušené v pomalém hrnci. Podávané se slaninovými fazolkami.

Jelení kýta (hřbet) pečená na smetaně

V celku podušené maso z jelení kýty nebo hřbetu, servírované nakrájené na plátky, podlité hustou smetanovou omáčkou.

Jelení kýta na smetaně

Slaninou prošpikované plátky kýty z jelena, servírované přelité smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny, smetany a dalších ingrediencí, ozdobené plátky citrónu a šípkovou, brusinkovou nebo rybízovou marmeládou.

Jelení kýta na víně

Recept na úpravu jeleního masa pečením.

Jelení kýta s portským a s pyré z kořenové zeleniny

Recept na zahřátí od Karolíny Kamberské. Vyzkoušejte zajímavou úpravu jelení kýty, rozhodně vy, ani vaši strávníci nebudou zklamaní touto úpravou jeleního masa.

Jelení kýta se šípkovou omáčkou

Marinované jelení maso podušené se slaninou, zeleninou, vínem, šípkovým protlakem a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy