srnec, jelen
Barevné srnčí nudličky
Dušené srnčí maso na cibulovém základě spolu se žampiony, zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Houbovou nádivkou plněné jelení závitky
Plátky jelení kýty pokladené nádivkou z hub, rohlíků, vyšlehaných žloutků a dalších ingrediencí, zamotané do závitků a plátků slaniny, zprudka ze všech stran opečené a pak podušené podlité červeným vínem.
Jelen s jablky
Nudličky z jelení kýty opečené na oleji, podušené ve vývaru a červeném víně spolu s jablky.
Jelení (daňčí) kýta po staročesku
Vykostěná jelení (daňčí, mufloní) kýta prošpikovaná slaninou a potřená utřeným česnekem se solí a zázvorem, upečená do měkka.
Jelení kostky na pepři a černém pivu v pomalém hrnci
Kostky jeleního masa naložené ve směsi tří druhů pepře, zvolna dušené v pomalém hrnci. Podávané se slaninovými fazolkami.
Jelení kýta (hřbet) pečená na smetaně
V celku podušené maso z jelení kýty nebo hřbetu, servírované nakrájené na plátky, podlité hustou smetanovou omáčkou.
Jelení kýta na smetaně
Slaninou prošpikované plátky kýty z jelena, servírované přelité smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny, smetany a dalších ingrediencí, ozdobené plátky citrónu a šípkovou, brusinkovou nebo rybízovou marmeládou.
Jelení kýta na víně
Recept na úpravu jeleního masa pečením.
Jelení kýta s portským a s pyré z kořenové zeleniny
Recept na zahřátí od Karolíny Kamberské. Vyzkoušejte zajímavou úpravu jelení kýty, rozhodně vy, ani vaši strávníci nebudou zklamaní touto úpravou jeleního masa.
Jelení kýta se šípkovou omáčkou
Marinované jelení maso podušené se slaninou, zeleninou, vínem, šípkovým protlakem a dalšími ingrediencemi.
Jelení kýta v alobalu
Marinované plátky jelení kýty zabalené v alobalu spolu s jablky, upečené v troubě.
Jelení Ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami
Tento recept pro Vás připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Připravte si plátky jeleních kolínek, které nejprve marinujeme a to nejméně 12 hodin pak zprudka opečeme na oleji, nakonec podusíme v domácí pivní omáčce.
Jelení plec na víně
Naložené plecko s jelena, upečené v troubě.
Jelení roláda
Plátky dobře rozklepané jelení kýty plněné cibulí a anglickou slaninou.
Jelení roštěnky
Proložené plátky dobře odleželého masa z jelena, podušené.
Jelení sekaná
Přední odkrojky masa z jelena nebo zvěřina stažená z krku jelena, žebírek atd. umeletá na masovém strojku společně s namočenými rohlíky. Masová směs je pak uvařená v páře.
Jelení steak podle fořta
Z jeleního hřbetu nakrájené silnější steaky opečené na oleji, servírované s podušenou zeleninou a houbami.
Jelení steak s teplými hruškami
Steaky z jelení kýty servírované s teplými hruškami zkaramelizovanými spolu s medem.
Jelení špízy
Špízy napíchané z kostek jelení kýty, parmské šunky, čerstvých hub, barevných paprik a cibule, servírované podlité hořčicovou omáčkou.
Jelení závitky
Plátky z jelení kýty pokladené špalíčky slaniny, šunky, nudličkami cibule a papriky, zatočené do tvaru závitků, podušené ve zvěřinovém nebo hovězím vývaru.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama