Marinované plátky jelení kýty zabalené v alobalu spolu s jablky, upečené v troubě.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
800 g | jelení kýty |
100 g | anglické slaniny |
200 ml | červeného vína |
6 ks | kuliček celého pepře |
3 ks | hřebíčky |
2 ks | bobkového listu |
2 ks | jablek |
1 ks | cibule |
4 lžíce | brusinkového kompotu |
2 lžíce | másla |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jelení kýtu důkladně očistíme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na osm stejně velkých plátků
2. Červené víno svaříme s bobkovým listem, celým pepřem, hřebíčkem, oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a necháme vychladnout
3. Plátky jeleního masa narovnáme do mísy, osolíme, okořeníme mletým pepřem a přelijeme marinádou, necháme přes noc odležet
4. Druhý den nastříháme z alobalu osm čtverců o velikosti asi 12×12 cm
5. Jablka dobře opláchneme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky
6. Na každý kousek alobalu dáme plátek marinovaného masa, na něj položíme dílek jablka a vločku másla
7. Alobal dobře uzavřeme, aby během pečení nevytekla šťáva, a balíčky položíme na plech
8. Plech s masem dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut
9. Mezitím na pánvi opečeme 8 ks plátků slaniny
10. Alobalové balíčky s hotovými plátky masa přendáme na talíře a otevřeme je
11. Na každý dáme lžičku brusinkového kompotu a položíme plátek opečené slaniny.
– Příloha: Smažené bramborové krokety nebo hranolky a zeleninový salát.