Dušené srnčí maso na cibulovém základě spolu se žampiony, zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | srnčí kýty |
300 g | sladkokyselé nakládané zeleniny |
100 g | žampionů |
200 ml | vývaru |
4 lžíce | kečupu |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Srnčí kýtu dobře očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
2. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše společně orestujeme
3. Sterilovanou zeleninu slijeme, necháme odkapat, přidáme k masu, přilijeme kečup, vývar a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Nakonec pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou
Podáváme s vařenou rýží.