REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbovou nádivkou plněné jelení závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky jelení kýty pokladené nádivkou z hub, rohlíků, vyšlehaných žloutků a dalších ingrediencí, zamotané do závitků a plátků slaniny, zprudka ze všech stran opečené a pak podušené podlité červeným vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gjelení kýty
150 ganglické slaniny
50 ghub
30 gmásla
60 mlsmetany
5 lžicčerveného vína
3 lžíceoleje
1 lžičkausekané petrželky
2 ksrohlíky z předešlého dne
2 ksžloutky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kýtu nakrájíme na plátky, tak asi na 8 stejných kusů, po obvodu je ještě nařízneme a po obou stranách zlehka naklepeme
2. Maso osolíme a okořeníme pepřem, na kostičky nakrájené rohlíky přelijeme smetanou
3. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme na pánvi, přidáme na nakrájené houby, podusíme je a jen trochu osolíme
4. Žloutky vyšleháme s máslem, zlehka vmícháme namočené rohlíky, zchladlou houbovou směs, nadrobno nasekanou petrželku, směs dochutíme solí a případně i pepřem
5. Plátky masa potřeme připravenou směsí, stočíme je do závitků a obalíme plátky slaniny, zajistíme párátky nebo grilovacími jehlami, případně nití
6. Pokrájenou cibuli zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, závitky ze všech stran opečeme a podlijeme je červeným vínem, dusíme doměkka
7. Nakonec do šťávy vmícháme smetanu, chvíli povaříme a případně ji můžeme přecedit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy