REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení (daňčí) kýta po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěná jelení (daňčí, mufloní) kýta prošpikovaná slaninou a potřená utřeným česnekem se solí a zázvorem, upečená do měkka.


Ingredience:
800 gvykostěné jelení (daňčí, mufloní) kýty
80 gmásla
60 gslaniny
2-3 ksvětší stroužky česneku
několik kuliček pepře
mletý zázvor
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Dobře odleželou a odblaněnou kýtu protkneme slaninou a potřeme směsí utřeného česneku, soli a zázvoru
2. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme připravené maso, po všech stranách ho zprudka opečeme
3. Přidáme pepř, podlijeme horkou vodou a nejprve pečeme, při teplotě kolem 190-200 °C pod pokličkou, později odkryté, během pečení přeléváme šťávou z výpeku a případně podléváme horkou vodou
4. Upečené maso nakrájíme na porce a servírujeme přelité procezenou šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu k tomuto pokrmu podáváme bramborové knedlíky a jablkový kompot kombinovaný s jeřabinkami nebo salát z červeného zelí.

Poznámka:

Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy