REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení kostky na pepři a černém pivu v pomalém hrnci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky jeleního masa naložené ve směsi tří druhů pepře, zvolna dušené v pomalém hrnci. Podávané se slaninovými fazolkami.


Ingredience:
500 gjelení kýty
200 mlčerného piva
200 mlvody
2 ksčerného piva
1 lžíceoleje
sečuánský pepř
cayenský pepř
drcený pepř
fazolky
slanina
sůl

Postup:

1. Maso naložíme do směsi pepřů (od každého trošku) a deci oleje
2. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky
3. Přidáme maso a necháme zatáhnout
4. Pak přendáme do pomalého hrnce, podlijeme hrnkem vody a pivem
5. Pomalíme 7 hodin na program „Low“
6. Pak zahustíme a dochutíme solí, popřípadě špetkou sečuánského mletého pepře
7. Fazolky předvaříme krátce v osolené vodě a pak vhodíme do studené vody
8. Na másle orestujeme slaninu a přidáme fazolky
9. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy