REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelen s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z jelení kýty opečené na oleji, podušené ve vývaru a červeném víně spolu s jablky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gjelení kýty
150 mlmasového vývaru
100 mlčerveného vína
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžičkamedu
2 ksvětší jablka
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme pepřem
2. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit. dle potřeby přiléváme vývar nebo vodu
3. Omytá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na špalíčky, přidáme je k měkkému masu
4. Pokrm ochutíme worcesterskou omáčkou a medem, přilijeme červené víno a ještě chvíli vše povaříme.

Doporučení:

Pokrm servírujeme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy