REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení steak podle fořta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jeleního hřbetu nakrájené silnější steaky opečené na oleji, servírované s podušenou zeleninou a houbami.


Ingredience:
1 kgjeleního hřbetu
250 grajčat
250 gpaprikových lusků
200 gnakládaných hub
2 kscibule
tuk
nové koření
celý pepř
sůl
horká voda
hladká mouka

Postup:

1. Z jeleního hřbetu nakrájíme silnější plátky, osolíme je, okořeníme podrceným pepřem a novým kořením, potřeme slabě olejem a necháme odležet
2. Oloupeme a nakrájíme na čtvrtky rajčata a papriky, které zbavíme středů, obě suroviny spaříme v horké vodě a na tuku podusíme
3. K podušené zelenině přidáme nakládané houby a ještě chvíli vše podusíme
4. Nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova
5. Odleželé steaky poprášíme hladkou moukou a rychle je, z obou stran, opečeme na rozpáleném tuku
6. Jednotlivé steaky servírujeme s dušenou zeleninou, zdobené orestovanou cibulkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy