REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení plec na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené plecko s jelena, upečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 6 osob:
800 gjelení plece bez kostí
80 gslaniny
40 gmásla
4 lžíceportského vína
2 lžícevinného octa
2 lžíceoleje
2 ksmalé cibule
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Marináda:
10 cloleje
5 clvinného octa
5 clportského vína
potravinářský papír

Postup:

1. Odblaněnou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme vínem, olejem, octem a uložíme nejméně na 1 den do lednice
2. Před přípravou maso osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme do malého hrnce
3. Z portského vína, oleje a octa připravíme marinádu (vše za studena promícháme)
4. Maso pokryjeme plátky cibule, tenkými plátky slaniny, zalijeme marinádou, zakryjeme papírem pomaštěným máslem a pak pokličkou a upečeme v málo vyhřáté troubě doměkka
5. Po upečení z masa odstraníme nitě a nakrájíme ho na plátky
6. Na talíři jednotlivé porce zalijeme výpekem.

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory a kuličky rybízového želé, nebo sladkokyselý kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy