REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení kýta na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na úpravu jeleního masa pečením.


Ingredience:
600 gjelení kýty
40 gslaniny
40 gtuku
1/4 lčerveného vína
2 lžícerajčatového kečupu
3 lžícestrouhaného perníku
1 ksmrkve
2 kscibule
kousek celeru
mletý černý pepř
jalovec
sůl

Postup:

1. Jelení maso odblaníme, opláchneme, protkneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a okořeníme hrubě drceným jalovce, který do masa vetřeme
2. Maso necháme v chladničce asi hodinu odležet, potom dáme na rozehřátý tuk, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou
3. Zeleninu očistíme, hrubě nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a společně s kečupem a vínem přidáme k poloměkkému masu
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme perníkem, krátce povaříme a pak i se zeleninou prolisujeme
5. Do omáčky přidáme maso pokrájené na porce, prohřejeme a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Houskové knedlíky s červeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy