Recept na úpravu jeleního masa pečením.
Ingredience:
600 g | jelení kýty |
40 g | slaniny |
40 g | tuku |
1/4 l | červeného vína |
2 lžíce | rajčatového kečupu |
3 lžíce | strouhaného perníku |
1 ks | mrkve |
2 ks | cibule |
kousek celeru | |
mletý černý pepř | |
jalovec | |
sůl |
Postup:
1. Jelení maso odblaníme, opláchneme, protkneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a okořeníme hrubě drceným jalovce, který do masa vetřeme
2. Maso necháme v chladničce asi hodinu odležet, potom dáme na rozehřátý tuk, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou
3. Zeleninu očistíme, hrubě nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a společně s kečupem a vínem přidáme k poloměkkému masu
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme perníkem, krátce povaříme a pak i se zeleninou prolisujeme
5. Do omáčky přidáme maso pokrájené na porce, prohřejeme a podáváme.
Příloha: Houskové knedlíky s červeným zelím.