REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tlacenky (huspeniny, sulc), rosoly, aspiky

Aspik z vepřových nožek

Jedna z variant na přípravu slaného aspiku.

Domácí huspenina II.

Huspenina z vepřového masa, vepřových nožiček a dalších ingrediencí.

Domácí sulc

Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

Huspenina

Základní recept na přípravu huspeniny připravované při domácí zabijačce.

Huspenina II.

Doma v kuchyni připravená huspenina může být stejně dobrá, jako ta vyrobená při domácí porážce.

Huspenina s naloženými hříbky

Máte doma ještě zavařené hříbky z minulé sezóny? Pokud ano, zkuste je přidat do klasické huspeniny, překvapí vás, jak dobré právě v huspenině jsou.

Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy

Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.

Masová tlačenka

Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.

Masová tlačenka II.

Jeden z receptů na přípravu domácí tlačenky.

Slezská tlačenka

Jedna z variant výroby tlačenky při zabijačce.

Slezská tlačenka II.

Tato tlačenka se liší od obyčejných druhů tlačenek použitými surovinami, protože je zastoupena hlavně hodnotnějšími druhy masa a i odlišnou úpravou a hlavně odlišným kořením. Připravuje se obvykle až příští den po porážce.

Slezská tlačenka III.

Chuťově výborná tlačenka, která obsahuje větší podíl kvalitnějších druhů mas.

Sváteční aspik

Vrstvený aspik z vařených vajec, kapie, šunky a hrášku, zalitý ochucenou želatinou, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky.

Světlá tlačenka

Kousky masa a vnitřností v rosolu.

Světlá tlačenka II.

Povařené kousky masa z vepřového plecka, vepřového boku, vnitřností a kůží promíchané s cibulí a kořením, ztuhnuté ve formě tlačenkového rosolu.

Tlačenka bůčková

Jedna z variant na přípravu chutné tlačenky vyráběné při domácí zabijačce.

Tlačenka ovarová

Tlačenka vyráběná při domácí porážce z vepřového ramínka, vepřové kůže, nemastného vývaru a koření.

Tlačenka z vepřového pečeného kolena

Neobvyklá tlačenka připravená z pečeného masa. Okořeněná zázvorem, česnekem i mletým novým kořením.

Tmavá (krevní) tlačenka

Základní recept na tmavou tlačenku připravovanou při zabijačkách.

Vepřová tlačenka

Jedna z variant přípravy chutné domácí tlačenky, třeba i v klasické kuchyni a ne přímo při zabijačce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy