REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.


Ingredience:
1/2 ksvepřové hlavy
1 ksvepřového jazyka
1 ksvepřové nožičky
300 glibového vepřového masa
100 gkořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer)
1 lžícepráškové želatiny
několik zrnek pepře
voda
pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Oprané maso zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme sůl, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, několik zrnek pepře, lžíci octa a vaříme, až bude maso měkké
2. Pak maso dobře obereme z kostí a nasekáme na menší kousky
3. Vývar procedíme, rozmícháme v něm želatinu, ochutíme ještě octem, smícháme s masem a nalijeme do igelitového sáčku nebo speciálního pytle, který těsně ovážeme
4. Tlačenku zatížíme a necháme nejprve venku a pak v ledničce vychladnout a ztuhnout.

Doporučení:

Koření ve vývaru můžeme doplnit o bobkový list, nové koření a cibuli, někdy do tlačenky přidáváme rozdrcený česnek a majoránku.

Poznámka:

Existují speciální pytle na tlačenku, které zakoupíte v papírnictví nebo velkých obchodech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy