REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Huspenina s naloženými hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte doma ještě zavařené hříbky z minulé sezóny? Pokud ano, zkuste je přidat do klasické huspeniny, překvapí vás, jak dobré právě v huspenině jsou.


Ingredience:
1 kspřední koleno
2 ksvepřové nožičky
2 ksbobkové listy
3 kssladkokyselé okurky
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celé pepře
300 gzavařených hub
200 gsterilované papriky
voda
pepř
ocet
sůl

Postup:
  1. Koleno i nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme divoké koření, osolíme, pod pokličkou, na mírném ohni, vaříme do měkka.
  2. Vývar scedíme, nožičky i koleno necháme vychladnout, potom obereme maso a kůže.
  3. Obrané maso s kůžemi rozemeleme, přidáme do vývaru, který ochutíme podle chuti, octem, solí a mletým pepřem.
  4. Vývar 2-3 minuty povaříme, aby se maso a kůže spojilo s vývarem. Vlažný vývar nalijeme do pekáče, nebo vhodných nádob a přidáme propláchnuté zavařené houby, plátky sterilované papriky, kostičky okurky (můžeme přidat i uvařenou mrkev, celer, vařená vejce, sterilovaný hrášek).
  5. Huspeninu necháme vychladit, aby ztuhnula.
  6. Krájíme na pátky, pokapeme octem, přidáme nakrájenou cibuli, podáváme s pečivem.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy