Máte doma ještě zavařené hříbky z minulé sezóny? Pokud ano, zkuste je přidat do klasické huspeniny, překvapí vás, jak dobré právě v huspenině jsou.
Ingredience:
1 ks | přední koleno |
2 ks | vepřové nožičky |
2 ks | bobkové listy |
3 ks | sladkokyselé okurky |
4 ks | kuličky nového koření |
4 ks | kuličky celé pepře |
300 g | zavařených hub |
200 g | sterilované papriky |
voda | |
pepř | |
ocet | |
sůl |
Postup:
- Koleno i nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme divoké koření, osolíme, pod pokličkou, na mírném ohni, vaříme do měkka.
- Vývar scedíme, nožičky i koleno necháme vychladnout, potom obereme maso a kůže.
- Obrané maso s kůžemi rozemeleme, přidáme do vývaru, který ochutíme podle chuti, octem, solí a mletým pepřem.
- Vývar 2-3 minuty povaříme, aby se maso a kůže spojilo s vývarem. Vlažný vývar nalijeme do pekáče, nebo vhodných nádob a přidáme propláchnuté zavařené houby, plátky sterilované papriky, kostičky okurky (můžeme přidat i uvařenou mrkev, celer, vařená vejce, sterilovaný hrášek).
- Huspeninu necháme vychladit, aby ztuhnula.
- Krájíme na pátky, pokapeme octem, přidáme nakrájenou cibuli, podáváme s pečivem.
Text i foto: D. Marounek