REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Huspenina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma v kuchyni připravená huspenina může být stejně dobrá, jako ta vyrobená při domácí porážce.


Ingredience:
500 gvepřové plece
200-300 gvepřových kůží (nemusí být)
8 ksvepřových nožiček
1 kszadního vepřového kolena
4 kskostky bujónu (Masox)
2 kspalice česneku, prolisovaného
20 kskuliček černého pepře
15 kskuliek nového koření
5 lvody
3 lžícesoli
2 lžícemajoránky
1 lžícemleté červené papriky
1 lžícemletého černého pepře

Postup:

1. Nožičky, koleno a maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nožičky a koleno očistíme, dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, musí být vše potopené, přidáme ostatní suroviny kromě vepřového plecka, které přidáme asi 1,5 hodiny před ukončením varu, vaříme na mírném zdroji tepla minimálně 6 hodin
2. Všechny tuhé části vyndáme, očistíme z nich maso, které položíme na hluboké talíře nebo do misek a zalijeme vývarem, dáme do studené místnosti vychladnout a ztuhnout
3. Nakonec hotovou huspeninu přendáme do lednice, kde ji necháme úplně ztuhnout
4. Huspeninu servírujeme obloženou na plátky nakrájenou cibulí a pokapanou octem, spolu s plátky čerstvého chleba.

Doporučení:

Nejvhodnější je huspeninu připravovat od podzimu do jara, když je zima, aby měla kde pěkně zatuhnout, do lednice huspeninu dáváme až po částečném ztuhnutí v nějaké studené místnosti.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy