REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Huspenina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma v kuchyni připravená huspenina může být stejně dobrá, jako ta vyrobená při domácí porážce.


Ingredience:
500 gvepřové plece
200-300 gvepřových kůží (nemusí být)
8 ksvepřových nožiček
1 kszadního vepřového kolena
4 kskostky bujónu (Masox)
2 kspalice česneku, prolisovaného
20 kskuliček černého pepře
15 kskuliek nového koření
5 lvody
3 lžícesoli
2 lžícemajoránky
1 lžícemleté červené papriky
1 lžícemletého černého pepře

Postup:

1. Nožičky, koleno a maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nožičky a koleno očistíme, dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, musí být vše potopené, přidáme ostatní suroviny kromě vepřového plecka, které přidáme asi 1,5 hodiny před ukončením varu, vaříme na mírném zdroji tepla minimálně 6 hodin
2. Všechny tuhé části vyndáme, očistíme z nich maso, které položíme na hluboké talíře nebo do misek a zalijeme vývarem, dáme do studené místnosti vychladnout a ztuhnout
3. Nakonec hotovou huspeninu přendáme do lednice, kde ji necháme úplně ztuhnout
4. Huspeninu servírujeme obloženou na plátky nakrájenou cibulí a pokapanou octem, spolu s plátky čerstvého chleba.

Doporučení:

Nejvhodnější je huspeninu připravovat od podzimu do jara, když je zima, aby měla kde pěkně zatuhnout, do lednice huspeninu dáváme až po částečném ztuhnutí v nějaké studené místnosti.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy