REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Světlá tlačenka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kousky masa z vepřového plecka, vepřového boku, vnitřností a kůží promíchané s cibulí a kořením, ztuhnuté ve formě tlačenkového rosolu.


Ingredience:
1 kglibového vepřového plecka
200 gvepřového boku
200 gvnitřností (srdce a játra)
150 gvepřových kůží
4 kscibulí
mletý bílý pepř
mletý zázvor
mleté nové koření
mletý kmín
muškátový květ
sůl

Postup:

1. Vepřové plecko i vepřový bok důkladně omyjeme a společně uvaříme do poloměkka, po vychladnutí hezké kousky nakrájíme na kostky a zbytek umeleme
2. Srdce i játra uvaříme zvlášť, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
3. Vepřovou kůži uvaříme doměkka a spolu s oloupanými cibulemi umeleme na masovém strojku
4. Vše dáme do mísy, dochutíme hodně kořením (nesmíme zapomínat, že vychladlá tlačenka musí mít za tepla intenzivní chuť, jinak by byla mdlá), přilijeme trochu vývaru a promícháme
5. Připravenou směsí naplníme sáček na tlačenku, který z jedné strany nezapomeneme zavázat provázkem, vytlačíme všechen vzduch, zavážeme i na druhém konci provázkem a vložíme do vařící vody, stáhneme plamen na mírno a necháme 1,5 hodiny vařit
6. Po vychladnutí necháme tlačenku v lednici odležet, občas otočíme, aby suroviny zůstaly rovnoměrně rozložené a druhý den můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy