REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tlačenka z vepřového pečeného kolena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neobvyklá tlačenka připravená z pečeného masa. Okořeněná zázvorem, česnekem i mletým novým kořením.


Ingredience:
500 gmasa a kůží z vepřového pečeného kolene
netučný vepřový vývar
mleté nové koření
mletý zázvor
česnek
pepř
sůl
Ostatní:
tlačenkový sáček
provázek

Postup:

1. Obereme kůže a ty na jemno nasekáme
2. Maso nakrájíme na větší kousky
3. Kůže vaříme ve vývaru tak, aby poměr kůže a vývaru byl stejný
4. Táhneme asi tři čtvrtě hodiny, pak přidáme maso, dochutíme solí, pepřem, česnekem, špetkou zázvoru a mletým novým kořením
5. Tlačenku nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a necháme za občasného obracení vystydnout.

Doporučení:

Podáváme s octem, cibulí a chlebem.

Poznámka:

Autor receptu dodává: „Tuto tlačenku dělám léta, když zbydou kousky z pečených kolen.“Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu:Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy