Huspenina z vepřového masa, vepřových nožiček a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | vepřového masa |
150 g | vepřové kůže |
1 lžíce | hrášku |
8 ks | kuliček celého pepře |
4 ks | kuliček nového koření |
3 ks | vepřových nožiček |
1 ks | menšího celeru |
1 ks | petržele |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
mletý černý pepř | |
ocet | |
voda | |
sůl |
Postup:
- Dobře očištěné vepřové maso, nožičky i kůži vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, ochutíme solí, přidáme kuličky pepře i nového koření a uvaříme doměkka.
- Uvařené maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na menší kousky, nožičky obereme a společně s kůží umeleme na masovém strojku, vše pak dáme do velké nádoby, osolíme a okořeníme mletým pepřem.
- Vepřový vývar přecedíme a přilijeme k němu ocet, potom přidáme důkladně očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, hrášek a uvaříme doměkka.
- Vývar s uvařenou zeleninou přilijeme k masové směsi, opatrně promícháme a vše nalijeme do vhodné formy, vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
- Hotovou huspeninu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme na kolečka nakrájenou cibulí i mletým pepřem, pokapeme octem a podáváme s chlebem.