REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí huspenina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Huspenina z vepřového masa, vepřových nožiček a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gvepřového masa
150 gvepřové kůže
1 lžícehrášku
8 kskuliček celého pepře
4 kskuliček nového koření
3 ksvepřových nožiček
1 ksmenšího celeru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
mletý černý pepř
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné vepřové maso, nožičky i kůži vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, ochutíme solí, přidáme kuličky pepře i nového koření a uvaříme doměkka
2. Uvařené maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na menší kousky, nožičky obereme a společně s kůží umeleme na masovém strojku, vše pak dáme do velké nádoby, osolíme a okořeníme mletým pepřem
3. Vepřový vývar přecedíme a přilijeme k němu ocet, potom přidáme důkladně očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, hrášek a uvaříme doměkka
4. Vývar s uvařenou zeleninou přilijeme k masové směsi, opatrně promícháme a vše nalijeme do vhodné formy, vložíme do chladničky a necháme ztuhnout
5. Hotovou huspeninu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme na kolečka nakrájenou cibulí i mletým pepřem, pokapeme octem a podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy