REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová tlačenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutné domácí tlačenky, třeba i v klasické kuchyni a ne přímo při zabijačce.


Ingredience:
2 ksvepřové nožičky
1 ksvepřový jazyk
1 ksvepřového kolena
1 ksvepřového srdce
1/2 ksvepřové hlavy
500 gplecka
300 gvepřových kůží
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
divoké koření celé do vývaru (kuličky nového koření, černého pepře a jalovce, bobkový list)
dva nebo tři stroužky česneku
mleté nové koření
mletý zázvor
voda
pepř
sůl
sáčky na tlačenku a provaz na zavázání

Postup:

1. Připravíme si dva hrnce, do jednoho dáme maso, srdce, jazyk, kořenovou zeleninu, vodu, koření, osolíme a vaříme téměř doměkka, maso by nemělo být úplně měkké, tlačenka se ještě bude vařit
2. Do druhého hrnce dáme kůže a nožičky a vaříme do měkka
3. Když je maso poloměkké, dáme jej vychladnout, obereme maso z hlavy, nakrájíme vše na kostky, obrané maso z nožiček přidáme k masu, kůže pomeleme a vytvoříme směs, kterou vychutíme solí, pepřem, novým kořením, zázvorem a utřeným česnekem, nakonec zředíme dle potřeby netučným vývarem a plníme do tlačenkových sáčků
4. Pak vaříme v polévce 60-80 minut pod bodem varu, občas ji otočíme
5. Tlačenku vytáhneme, omyjeme ve studené vodě a necháme stydnout, po několika hodinách ji otočíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy