REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová tlačenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutné domácí tlačenky, třeba i v klasické kuchyni a ne přímo při zabijačce.


Ingredience:
2 ksvepřové nožičky
1 ksvepřový jazyk
1 ksvepřového kolena
1 ksvepřového srdce
1/2 ksvepřové hlavy
500 gplecka
300 gvepřových kůží
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
divoké koření celé do vývaru (kuličky nového koření, černého pepře a jalovce, bobkový list)
dva nebo tři stroužky česneku
mleté nové koření
mletý zázvor
voda
pepř
sůl
sáčky na tlačenku a provaz na zavázání

Postup:

1. Připravíme si dva hrnce, do jednoho dáme maso, srdce, jazyk, kořenovou zeleninu, vodu, koření, osolíme a vaříme téměř doměkka, maso by nemělo být úplně měkké, tlačenka se ještě bude vařit
2. Do druhého hrnce dáme kůže a nožičky a vaříme do měkka
3. Když je maso poloměkké, dáme jej vychladnout, obereme maso z hlavy, nakrájíme vše na kostky, obrané maso z nožiček přidáme k masu, kůže pomeleme a vytvoříme směs, kterou vychutíme solí, pepřem, novým kořením, zázvorem a utřeným česnekem, nakonec zředíme dle potřeby netučným vývarem a plníme do tlačenkových sáčků
4. Pak vaříme v polévce 60-80 minut pod bodem varu, občas ji otočíme
5. Tlačenku vytáhneme, omyjeme ve studené vodě a necháme stydnout, po několika hodinách ji otočíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy