REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

TOP výběr 15 nejlepších receptů na doma upečené pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V této nelehké době, kdy u nás řádí koronavir, si člověk dvakrát rozmyslí, zda vyrazí do obchodu na nákup, či nikoliv. Mnoho potravin si můžeme koupit do zásob, ale zrovna pečivo k nim nepatří. Někdo sice namítne, že i pečivo, například chleba či rohlíky, lze zamrazit, jako spousty dalších gastronomických výrobků, ale u nás doma nesnášíme tu vůni i chuť rozmrazeného pečiva. To si raději nějaké čerstvé upečeme podle receptů, které u nás v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz najdete. Není nad čerstvé, právě z trouby vytažené rohlíčky! A ten voňavý, křupající chleba, který vydrží měkký i několik dní, ne jak ten kupovaný. Kdo nezkoušel, toho překvapí, jak moc dobré je domácí pečivo. A přitom upéci v domácích podmínkách nějaké to křupavé pečivo není žádná velká věda!


1.

Domácí bageta – Hrnkový recept na domácí francouzské bagety upečené v troubě, připravené z hladké mouky, vody, olivového oleje, soli, cukru a droždí.

 

2.

Domácí bramborový chléb – Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Jde o vyzkoušený recept. Chléb takto upečený nám v redakci moc chutnal!

 

3.

Domácí housky III. – Upletené housky z kynutého těsta posypané solí, kmínem nebo dýňovými semínky, v troubě upečené dozlatova.

 

4.

Domácí toustový chléb – Pokud jste chtěli vyzkoušet, jaké to je, upéct si vlastní domácí chléb, tak tohle je skvělý způsob, odkud začít. Všechny potřebné suroviny budete mít určitě doma po ruce. O tom, že existuje celá řada variací toastů, vám říkat asi nemusíme. Ale víte co? Tenhle je tak dobrý, že ho máme rádi i jen tak samotný.

 

5.

Jednoduchý domácí kmínový chléb pečený v hrnci – Pokud dodržíte postup i příslušné množství všech surovin, chleba upečený podle tohoto receptu se vám určitě povede. Bude krásně nadýchaný, bude mít úžasně křupavou kůrčičku, vonět po kmínu a vydrží i několik dní měkký.

 

6.

Kaiserky z domácí pekárny – Těsto připravené v domácí pekárně, vytlačené raznicí nebo vytvarované pomocí cukrářské karty, upečené v troubě dozlatova ve tvaru kaiserek. Rozpis na 13 kusů.

 

7.

Karlovarské rohlíky – Kynuté a dříve velmi oblíbené slané tukové rohlíky, které se před pečením potřou rozpuštěným sádlem. Báječně chutnají třeba s bílou kávou.

 

8.

Kváskové špekové dalamánky – Recept na úžasné domácí dalamánky ze zákvasu, žitné a pšeničné chlebové mouky, otrub, špeku, vody, drceného kmínu a soli.

 

9.

Olivový chléb – Recept na přípravu bochníku chleba vhodného na servírování jako předkrm spolu se zeleným salátem a ostrou zálivkou.

 

10.

Pšenično-žitné bulky se smaženou červenou cibulí a rozmarýnem – Skvělé domácí pečivo vonící po cibuli a bylinkách, vhodné k obložení, ale skvěle chutnají i jen tak, samotné.

 

11.

Recept na snadný chléb – I když jde o jednoduchý postup pro začínající pekaře, vypadá dost složitě, ale opak je pravdou! V receptu je také video! Původní recept je od Gabriely Myslivcové.

 

12.

Rohlíky z kynutého těsta ze špaldové a hladké mouky se sezamovým semínkem – Křupavé, doma připravené kynuté rohlíčky ze špaldové a hladké mouky. Na závěr potřené rozšlehaným vejcem a posypané sezamovým semínkem.

 

13.

Sádlové rohlíky se slaninou a sýrem – Hrnkový recept na slané rohlíky z polohrubé mouky, sádla, vlažné vody a droždí, částečně upečené v troubě, pak obložené plátky anglické slaniny a sýrem, zapečené dozlatova.

 

14.

Slané kynuté bylinkové bulky – Vyzkoušejte tento recept na skvělé kynuté bulky dochucené sušenými bylinkami, po upečení potřené rozšlehaným vejcem a posypané hrubozrnnou solí a různými semínky, nebo i kmínem.

 

15.

Vesnický špaldový chléb – Hotový chléb, podle tohoto receptu od cukrářského mistra a pekaře Josefa Maršálka, má tmavě zlatou barvu a zvoní při poklepu na spodní část. Jedná se o skvělé pečivo, ideální jen tak, s máslem či na suché toustování.

 

Další vyzkoušené recepty na domácí pečivo, na chléb, klasické rohlíky, ale i například na burger bulky, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Přílohy – slané pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu

V době koronavirové infekce, která se šíří světem, je důležité podpořit fungování imunitního systému. Jak na to? Zkuste si připravit zdravé menu z dostupných surovin ve vaší lednici. Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé a pomoci vám mohou i vaše děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy