REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí bramborový chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí.


Ingredience:
1 kghladké mouky
1/2 lvlažné vody
2 kssyrové, nastrouhané brambory
1 ksdroždí
1 lžíceocta
2 lžičkykmínu
2 lžičkysoli
1/2 lžičkyanýzu (feniklu)

Postup:
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a pak ho necháme kynout (cca 3/4 hodiny)
  2. Uděláme šišku či bochánek a necháme opět kynout, jakmile je těsto na dotek pružné, můžeme začít péci
  3. V předem předehřáté troubě pečeme 10 minut prudce (210 °C) a asi 1 hodinu při mírné teplotě (175 °C)
  4. Upečený dozlatova potřeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy