REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí cibulovo-slaninovo-sýrový chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený chléb, ochucený na slanině orestovanou cibulkou a sýrem.


Ingredience:
1 kghladké mouky
150-200 gslaniny
100-120 gtvrdého sýra
2 lžičkysoli
1,5 lžičkykmínu
0,5 lpiva 10 °
0,25 lvlažné vody
1-3 kscibule
1 kskostky droždí
osolená voda
papír na pečení
olej

Postup:

1. Cibulku orestujeme na malém množství oleje dozlatova
2. Do hladké mouky zapracujeme kmín, sůl a rozdrobenou kostku droždí, postupně přilijeme vlažnou vodu a pivo
3. Nakonec do směsi zamícháme vychladlou cibulku, kostičky slaniny a nastrouhaný tvrdý sýr, pod utěrkou v teple necháme vykynout
4. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly a ještě pořádně prohněteme, vytvarujeme bochánky chleba, ty položíme na plech vyložený pečícím papírem
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 45 – 60 minut, během pečení potíráme slanou vodou
6. Po upečení chleby podložíme špejlemi kvůli vlhkosti a ještě je potřeme slanou vodou, necháme úplně vychladnout.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu je Markéta Kubelová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy