REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaiserky z domácí pekárny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto připravené v domácí pekárně, vytlačené raznicí nebo vytvarované pomocí cukrářské karty, upečené v troubě dozlatova ve tvaru kaiserek. Rozpis na 13 kusů.


Ingredience:
300 gmléka
250 ghladké mouky
125 gcelozrnné mouky
125 gpolohrubé mouky
30 grozpuštěné Hery nebo másla
1 ksvejce
2,5 lžičkysoli
1 lžičkamedu nebo sladěnky
1/2 kostkykvasnic
Na dohotovení:
sezamová semínka na posyp
rozšlehané vejce na potření
papír na pečení

Postup:

1. Všechny ingredience dáme do pekárny a necháme je vymísit a nakynout
2. Vykynuté těsto vytvaruji na bochánky, ty necháme 10-15 minut kynout
3. Raznicí vytvarujeme kaserky, které klademe na pečicí papír a necháme dalších 15 minut kynout
4. Připravené kaserky nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a posypu sezamovými semínky
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 min dozlatova.

Doporučení:

Pokud nemáte vzorkovač na kaiserky, použijte cukrářskou kartu.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy