Rohlíčky z listového těsta naplněné anglickou slaninou a chřestem, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 6 kouskú: | |
250 g | listového těsta |
12 ks | čerstvého chřestu |
6 ks | plátků anglické slaniny |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Chřest oloupeme, spaříme po dobu asi 3 minut ve vroucí vodě, pak ho hned ochladíme ve studené vodě a necháme dobře okapat
2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, rozkrájíme na 6 stejně velkých čtverců a po obvodu je potřeme rozšlehaným vejcem
3. Na těsto položíme plátky slaniny, přidáme chřest (na každý plátek 2 kousky) tak, aby jeho špičky vyčuhovaly vždy z obou stran, opatrně stočíme a prohneme do tvaru rohlíčku
4. Připravené croissanty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dozlatova (asi 20 minut).