Kynuté chlebové placky upečené v troubě, vhodné k plnění masových nebo zeleninových směsí.
Ingredience:
1 kg | hladké mouky |
40 g | droždí (1 kostka) |
0,5 l | vlažné vody |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | cukru |
1 lžíce | soli |
Postup:
1. Připravíme kvásek; část mouky promícháme s kvasnicemi a trochou vlažné vody, necháme vzejít kvásek
2. Vzešlý kvásek vlijeme do prosáté mouky, přidáme zbylou vodu, olej a těsto vypracujeme dohladka 3. Připravené těsto rozdělíme na 20 dílů a necháme pod utěrkou vykynout
4. Po vykynutí každý díl rozválíme na kulatou placku, placky pečeme v hodně vyhřáté troubě na suchém plechu
5. Po vychladnutí placky rozkrojíme do jedné třetiny po obvodu a plníme teplými zeleninovými nebo masovými, případně i studenými náplněmi.