REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebové placky na naplnění

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté chlebové placky upečené v troubě, vhodné k plnění masových nebo zeleninových směsí.


Ingredience:
1 kghladké mouky
40 gdroždí (1 kostka)
0,5 lvlažné vody
4 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 lžícesoli

Postup:

1. Připravíme kvásek; část mouky promícháme s kvasnicemi a trochou vlažné vody, necháme vzejít kvásek
2. Vzešlý kvásek vlijeme do prosáté mouky, přidáme zbylou vodu, olej a těsto vypracujeme dohladka 3. Připravené těsto rozdělíme na 20 dílů a necháme pod utěrkou vykynout
4. Po vykynutí každý díl rozválíme na kulatou placku, placky pečeme v hodně vyhřáté troubě na suchém plechu
5. Po vychladnutí placky rozkrojíme do jedné třetiny po obvodu a plníme teplými zeleninovými nebo masovými, případně i studenými náplněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy