REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí housky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upletené housky z kynutého těsta posypané solí, kmínem nebo dýňovými semínky, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
240 mlmléka
400 gpolohrubé mouky
80 grozpuštěného másla
30 gdroždí
2 ksžloutků
1 lžičkasoli
1/2 lžičkycukru
Na posypání:
dýňová semínka
kmín
sůl

Postup:

1. Z droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 3 lžic polohrubé mouky připravíme kvásek
2. V míse smícháme zbylou polohrubou mouku se solí, přidáme žloutky rozšlehané ve zbylém mléce (2 lžíce směsi si ponecháme stranou na potření), přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo a vše vypracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout
3. Pak těsto rozdělíme na 10 kousků a každý ještě na 3 díly, ty vyválíme na válečky a po třech je spleteme do houstiček, poklademe na plech a necháme ještě 10 minut kynout
4. Před pečením je potřeme rozšlehanými žloutky s mlékem, posypeme solí, kmínem nebo dýňovými semínky a pečeme při 175 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy