REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí Knäckebröd

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené zdravé slané pečivo. Knäckebröd švédsky, německy Knäckebrot pochází právě ze Švédska.


Ingredience:
200 gžitné hladké mouky
200 gžitné hrubé mouky
160 gtuku
1,5 lžícecukru
0,5 lžícesoli
0,25 lstudeného mléka
tuk na plech

Postup:

1. Žitnou mouku smícháme s cukrem a solí
2. Mlékem zaděláme těsto a zapracujeme do něj rozehřátý tuk
3. Hladké těsto rozválíme na tenký plát, propícháme ho a vykrájíme z něj obdélníky, které urovnáme na tukem vymazaný plech
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Doporučení:

Místo žitné mouky můžete použít i mouky pšeničnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy