REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí toustový chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud jste chtěli vyzkoušet, jaké to je, upéct si vlastní domácí chléb, tak tohle je skvělý způsob, odkud začít. Všechny potřebné suroviny budete mít určitě doma po ruce. O tom, že existuje celá řada variací toastů, vám říkat asi nemusíme. Ale víte co? Tenhle je tak dobrý, že ho máme rádi i jen tak samotný.


Ingredience:
270 ghladké mouky + na podsypání
30 grozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
20 gcukru
7 gsoli
3 gsušeného droždí
120 mlmléka
40 mlvody
1 ksvejce + 1 na potření

Postup:
  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience
  2. V druhé nádobě vyšlehejte vejce s vlažným mlékem a máslem
  3. Spojte obě části a vypracujte vláčné těsto, těsto překryjte potravinovou fólií a nechte cca 1 hodinu kynout na teplém místě
  4. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte placku o délce formy, placky stočte jako závin do válečků a poté je vedle sebe vložte do máslem vymazané formy
  5. Těsto ve formě nechte ještě 30 min až hodinu kynout a poté ho potřete rozšlehaným vejcem
  6. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut
  7. Upečený toustový chléb vyklopte z formy a při pokojové teplotě nechte vystydnout na mřížce na chladnutí.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy