moučníky, dezerty
Crema catalana
Horký pudink se žloutkovou pěnou, po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný.
Dezertní krém s karamelem
Chutný vychlazený dezert zdobený čerstvými jahodami a nasekanými pistáciemi.
Churros
Pokud jste doposud ještě nikdy nevyzkoušeli čerstvý a křupavý churro, který byl namočený v hustém a horkém kakau, pak jste ještě nezažili to nejlepší, co vám Španělská kuchyně může nabídnout. Jedná se o těsto smažené v horkém oleji dozlatova, sypané cukrem a podávané čerstvé a křupavé právě s horkou čokoládou nebo kakaem.
Kaštanové kuličky
Moučník ze Španělska.
Rosquillas
Španělské koblihy jsou obdobou amerických doughnut, jsou také usmažené v rozpáleném oleji, pak obalené v cukru smíchaném se skořicí.
Skořicové churros s Baileys
Legenda praví, že churros do Evropy přinesli portugalští námořníci, kteří si ho díky snadné přípravě velmi oblíbili. Dnes se tyto spirály staly tradičním zimním pokrmem, který se servíruje ke snídani, nebo po probdělé noci. To zní jako skvělé řešení pro novoroční občerstvení, nemyslíte?
Smaženky
Sladký moučník ze Španělska.
Španělský tvarohový koláč
Sladký moučník ze Španělska.
Torrijas
Plátky den staré bílé veky namočené v oslazeném mléce, obalené ve vejcích a usmažené dozlatova, servírované pocukrované a ochucené skořicí. Oblíbený španělský velikonoční dezert.
reklama