REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Crema catalana

Horký pudink se žloutkovou pěnou, po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný.

Dezertní krém s karamelem

Chutný vychlazený dezert zdobený čerstvými jahodami a nasekanými pistáciemi.

Churros

Pokud jste doposud ještě nikdy nevyzkoušeli čerstvý a křupavý churro, který byl namočený v hustém a horkém kakau, pak jste ještě nezažili to nejlepší, co vám Španělská kuchyně může nabídnout. Jedná se o těsto smažené v horkém oleji dozlatova, sypané cukrem a podávané čerstvé a křupavé právě s horkou čokoládou nebo kakaem.

Kaštanové kuličky

Moučník ze Španělska.

Rosquillas

Španělské koblihy jsou obdobou amerických doughnut, jsou také usmažené v rozpáleném oleji, pak obalené v cukru smíchaném se skořicí.

Skořicové churros s Baileys

Legenda praví, že churros do Evropy přinesli portugalští námořníci, kteří si ho díky snadné přípravě velmi oblíbili. Dnes se tyto spirály staly tradičním zimním pokrmem, který se servíruje ke snídani, nebo po probdělé noci. To zní jako skvělé řešení pro novoroční občerstvení, nemyslíte?

Smaženky

Sladký moučník ze Španělska.

Španělský tvarohový koláč

Sladký moučník ze Španělska.

Torrijas

Plátky den staré bílé veky namočené v oslazeném mléce, obalené ve vejcích a usmažené dozlatova, servírované pocukrované a ochucené skořicí. Oblíbený španělský velikonoční dezert.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy