Španělské koblihy jsou obdobou amerických doughnut, jsou také usmažené v rozpáleném oleji, pak obalené v cukru smíchaném se skořicí.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
80 ml | slunečnicového oleje |
70 ml | sladkého anýzu |
2 ks | vajec |
1 sáček | sušených kvasnic |
citronová kůra | |
Na dohotovení: | |
1 lžička | skořice |
100 g | cukru na obalení |
extra panenský olivový olej na smažení |
Postup:
1. Vejce smícháme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s kvasnicemi a ostatní přísady
2. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout
3. Po hodině vytvoříme malé koblihy (olejem potřenýma rukama vypracujeme malé koule o velikosti vlašského ořechu), do kterých uděláme shora otvor 4. V rozpáleném oleji rosquillas usmažíme dozlatova, necháme je na ubrousku důkladně okapat
5. Ještě teplé koblížky obalíme v cukru smíchaném se skořicí.