REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové churros s Baileys

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Legenda praví, že churros do Evropy přinesli portugalští námořníci, kteří si ho díky snadné přípravě velmi oblíbili. Dnes se tyto spirály staly tradičním zimním pokrmem, který se servíruje ke snídani, nebo po probdělé noci. To zní jako skvělé řešení pro novoroční občerstvení, nemyslíte?


Ingredience:
120 ghladké mouky
70 gmásla
250 mlvody
2 sáčkyvanilkového cukru
2 lžícecukr krupice
2 lžícelikéru Baileys
1 lžičkamleté skořice
1 špetkasoli
2 ksvejce
olej na smažení

Postup:
  1. Máslo, cukr, vodu a sůl důkladně promíchejte v hrnci, přiveďte k varu a postupně přisypávejte mouku, poté stáhněte z plotny a vařečkou vymíchejte kompaktní směs
  2. Přidejte vejce, likér Baileys a zpracujte těsto do hladka, nechte vychladnout
  3. V pánvi rozehřejte olej a mezitím naplňte těstem cukrářské zdobítko s hvězdicovou trubičkou, poté do pánve opatrně vytlačujte zhruba 10 cm dlouhé těsto
  4. Těsto smažte oboustranně několik minut
  5. Dozlatova upečená churros nechte okapat na papírovém ubrousku
  6. Vanilkový cukr a skořici smíchejte v menší míse a všechny churros v něm obalte.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy