Moučník ze Španělska.
Ingredience:
120 g | moučkového cukru |
120 g | mandlí |
90 g | hladké mouky |
60 g | másla |
3 ks | vajec |
2 lžíce | meruňkového džemu |
máslo na vymaštění plechu | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
Na kaštanový protlak: | |
500 g | kaštanů |
moučkový cukr |
Postup:
1. Nad horkou vodní lázní ušleháme vejce a moučkový cukr v lehkou pěnu, potom do ní lehce vmícháme 40 g rozehřátého másla, prosátou hladkou mouku a těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, povrch uhladíme a upečeme, ve středně vyhřáté troubě, dozlatova
2. Z teplého plátu vykrájíme kolečka
3. Mandle vsypeme do vařící vody, přivedeme k varu, scedíme je, oloupeme, usekáme a opražíme na zbylém rozehřátém másle
4. Kolečka potřeme džemem, posypeme mandlemi a nastříkáme kaštanovým protlakem.
Příprava kaštanového protlaku:
1. Opláchnuté kaštany nařízneme do tvaru kříže a ve vodě je uvaříme doměkka
2. Měkké kaštany oloupeme, hned prolisujeme a promícháme s cukrem v hladkou směs.