REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dezertní krém s karamelem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný vychlazený dezert zdobený čerstvými jahodami a nasekanými pistáciemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
230 mlsmetany ke šlehání
230 mlmléka
180 gcukru
4 ksžloutky
2 ksvejce
1 ksvanilkového lusku
kůra z 1/2 ks chemicky neošetřeného pomeranče
špetka skořice
Na ozdobu:
4 lžícenasekaných pistácií
8 ksjahod

Postup:

1. Do hrnce s mlékem a smetanou přidáme vnitřek rozříznutého a vyškrábaného vanilkového lusku
2. Přidáme skořici a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, pak svařený základ přecedíme
3. Asi 80 g cukru, vejce a žloutky utřeme dohusta a smícháme s přecezeným smetanovým základem
4. Misku postavíme do horké vodní lázni a obsah našleháme do hustého krému
5. Ze 100 g cukru a 100 ml vody svaříme karamel
6. Do jednotlivých pohárů nalijeme karamel, na něj krém a dáme vychladit
7. Vychlazený dezert zdobíme čerstvými jahodami, sypeme nasekanými pistáciemi.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy